دوشنبه, ۰۸ خرداد ۱۳۹۶
آخرین اخبار
كدخبر: 11933 تاريخ : ۲۳ آذر ۱۳۹۵ - ۱۹:۱۷ نسخه چاپي ۱ دیدگاه

«پروار کشی» سنتی دیرینه که هنوز در ابوچناری زنده است

«پروار کشی» سنتی دیرینه که هنوز در ابوچناری زنده است

پروار کشی سنتی دیرینه است که هنوز در برخی از روستاهای شهرستان جغتای از جمله روستای ابوچناری زنده است.

مردم روستای ابوچناری از گذشته های دور سنتی به نام «پروارکشی»  دارند  که مردم روستا با  پروار و چاق کردن گوسفندان خود ، در آذر ماه هر سال  این مراسم را برگزار می کنند.

این مراسم معمولا هر ساله در یکی از پنج شنبه های آذرماه (امسال ۱۸ آذر) برگزار می شود و مردم  گوسفندان چاق شده  خود را می کشند و گوشت آن را  ریز  کرده و بصورت قرمه در می آورند تا در زمستان بتوانند با آن غذاهای گرم از جمله قرمه داغ، اشکنه، سوپ و… درست کنند.

در پروارکشی معمولا هر خانواده نسبت به جمعیت و توان مالی خانواده از دو  تا چهار گوسفند را  ذبح می کنند و اقوام دور هم جمع می شوند، حتی اقوام و دوستانی که در شهرستانها و استان های دیگر زندگی می کنند در این مراسم شرکت کرده و علاوه بر قورمه خوران دیداری هم تازه می کنند.

در گذشته ها در نبود یخچال از پوست گوسفند برای نگهداری گوشت های قرمه شده استفاده می شده است که اکنون کاربد چندانی ندارد. / با سپاس فراوان از آقای علی ابوچناری

1hj2_07 4pzr_5 horv_0 kkmg_7 op4o_4

یک دیدگاه

  • اقا یکی به داد ما راننده های مسافر کش خطی جغتلی برسه با این جاده خیلی خیلی غیر استاندارد

تبليغات
  • ستاد مقاومت رمز پيشرفت

  • ستاد مقاومت رمز پيشرفت

  • ستاد مقاومت رمز پيشرفت

  • ستاد مقاومت رمز پيشرفت

  • ستاد مقاومت رمز پيشرفت